Indret din bolig med lækre tæpper

Har du fundet de rette møbler til dit hjem, så kan du sætte yderligere et personligt præg på boligen ved at finde lækre tæpper, som matcher din boligstil. Tæpper behøver ikke nødvendigvis at være væg-til-væg. Det kan være tæpper i forskellige størrelser, som kan ligge under sofabordet, midt på gulvet i stuen, i soveværelset, i entreen eller køkkenet. På børneværelset kan det også være smart med tæpper, som børnene kan sidde og lege på.

Boliginteriør som pynter i hjemmet

Tæpper er ligesom vægudsmykning noget, der pynter i hjemmet og giver det ekstra lune eller kant. Hvis fx hænger en wallsticker op på væggen med dit yndlingscitat, eller et flot motiv, som i farver og mønstre matcher din boligstil, så tilfører det boligen en ekstra hjemlig hygge, som karakteriserer din særlige base. Wallsticker er nemme at sætte op, fordi de klistrer på bagsiden, og de er fremstillet i et holdbart materiale. De kan være et flot alternativ til plakater eller malerier.

Flotte og funktionelle tæpper

På samme måde kan du vælge tæpper, som ud over at være flotte og dekorative også har en praktisk funktion. Der bliver fx mindre fodkoldt i hjemmet, når man har tæpper, og de virker også lyddæmpende, hvilket især er en fordel, hvis man bor i en etageejendom. Du kan desuden læse denne guide med råd til, hvordan du undgår nabostøj. Tæpper fås i et væld af farver, og du kan vælge at gå efter det stilfulde grå tæppe, som passer ind i nærmest hvilken som helst slags boligstil. Uanset om du har malet dine vægge hvide, gule eller en helt tredje farve, så vil det kunne passe sammen med et tæppe i en grå farve. Grå tæpper kan have forskellige flotte mønstre og motiver, og de kan være tykke eller tynde, store, små, smalle og brede. Tæpper fås i så mange forskellige varianter, at du helt sikkert kan finde en model, der passer ind de rum, du har i din bolig.

Undgå ridser med tæpper

Har du børn, så kan de nemt komme til at lave ridser i gulvene, når de leger. Har du kæledyr som hund eller kat, kan dyrene komme til at sætte ridser og mærker med deres klør. Du kan forebygge ridser og mærker og gulvene ved at lægge tæpper henover. Det er en praktisk og smart løsning, som samtidig er dekorativ. Vælger du tynde bomuldtæpper, kan du selv vaske dem i vaskemaskinen uden større besvær. De store tæpper kan sendes til rensning, hvis der kommer større pletter på, som du ikke selv kan vaske af.

Tæpper i forskellige materialer

Tæpper fås i forskellige materialer, som passer til din boligindretning. Tæppernes tekstur og måden de er vævet på er også noget af det, som man kan beundre og glæde sig over, når man har flotte tæpper i sit hjem. Tæpper slides selvfølgelig over tid, men køber man tæpper i god kvalitet, så kan de holde i mange år, og vælger man tæpper i en klassisk grå farve, så kan de også matche de forskellige farver, som man maler sine vægge i henover årene.

shesha