Indret i din egen stil

Indretningen af dit hjem er en personlig sag, og det er enormt forskelligt, hvad vi hver især opfatter som hyggeligt og rart. Én person kan synes, at det er hyggeligt, når møblerne står i hvert sit hjørne af stuen, og der er en pinlig orden. Andre vil gerne have lidt kreativt rod, så man kan se, her bor der en person med varme og sjæl. Og det bedste af det hele er, at du skal indrette dig, netop som du gerne vil, og ikke se så meget efter, hvad andre gør.

Det vigtigste ved indretning af dit hjem er, at du får skabt dig et personligt miljø, hvor du føler dig hjemme, og hvor dine venner og dine familie kan genkende dig. Hvis du gør dit hjem til et udstillingsvindue, så bliver det til en scene, hvor du går rundt som en skuespiller – ikke som dig selv.

Brug personlige ting

Måske har du arvet moster Odas gamle øreklapstol med blomstret betræk. Måske ikke det skønneste møbel, du har set, men i virkeligheden er det et møbel i en bedre kvalitet end meget af det, man ellers ser. I stedet for at kassere den gamle stol, så kan det være en idé at gøre det til centrum i dit eget hyggehjørne. Kombiner moster Odas stol med nogle moderne ting og draper med en plaid – så har du skabt dit eget personlige hjørne, hvor du kan hygge dig med en kop te og en god bog.

Møbel med pang i

Har du mod på det, så kan det også være en god idé at vælge et enkelt møbel – polstret stol, sofa, day bed – i en rigtig pang farve. I stedet for, at det hele er blidt afstemt efter hinanden, kan en stærk kontrast med et enkelt møbel i en afstikkende farve være noget, der lyser op og gør din indretning lidt anderledes. Også her kan du måske kombinere nyt og gammelt – det skal man ikke være så bange for.

Danmark har gennem hele det 20. århundrede været kendt for vores store, klassiske møbeldesignere. Måske har du en enkelt Børge Mogensen

stol, hvor læderet er smukt patineret af alderen. Sæt den sammen med moderne ting, som du har fundet, måske nogle sjove og elegante Valentins gaver til hende, og du vil opdage, at dit hjem pludselig får en ny karakter.

Andre effekter

I mange år har det været moderne at have gamle fotos på væggene. Prøv at kombinere dem med dine egne, nutidige fotos fra for eksempel ferierejser eller ture i naturen, med venner og veninder eller lignende. Rammerne kan være nye eller gamle, og udtrykket bliver igen det eftertragtede personlige, som vi gerne vil have.

Kan du lide møbler med mønstret stof, så vær ikke bange for at kombinere flere farver og mønstre. Det kræver kun lidt fantasi at skabe dit eget, personlige hjem – god fornøjelse!

shesha