Bogreoler til læsehestens hjem

Læseheste elsker at have bøger omkring sig, og når man skal indrette et hjem med bøger, så er det selvfølgelig vigtigt at have nogle gode bogreoler. Bøger er tunge – især når der er mange af dem – og derfor skal reolerne være robuste og designet til at kunne bære vægten af alle dine yndlingsbøger. Du kan vælge forskellige løsninger i dit hjem, når du skal sætte bogreoler op.

Den indbyggede bogreol

Den indbyggede bogreol kan du enten selv bygge, hvis du har flair for det, eller du kan få en snedker til at gøre det for det og betale dig fra det. En professionel snedker koster selvfølgelig nogle penge at hyre, for han skal have arbejdsløn og betaling for materialer. Når han driver sit eget firma og f.eks. har et erhvervslån hos Qred.com, så foregår alt selvfølgelig professionelt, og du får en faktura og kvittering for udført arbejde. Fordelen ved den indbyggede bogreol er, at du kan få den designet, så den passer præcis til dit hjem. Hvis der er skæve vægge i huset eller lejligheden, så gør det ikke noget, for du kan få bogreolen i præcis de mål, der er behov for. Her kan du så placere alle din skønlitteratur og faglitteratur i system, som du ønsker det.

Standard-reoler til bøger

Der findes på markedet en række standardreoler, som godt kan klare vægten af dine tunge bøger, og du kan købe dem i de fleste møbelhuse. Det er en billigere løsning end den indbyggede bogreol, som er specialdesignet. Til gengæld skal du sikre dig, at målene passer, før du køber reolerne med hjem. Husk at montere beslagene på reolen godt fast til væggen, så bogreolen ikke kan vælte. Du finder mange flotte modeller i moderne design, som passer til de fleste hjem. Du finder også bogreoler i et romantisk eller nostalgisk design, hvis du f.eks. har en boligstil, der matcher det.

Bogkasser på væggen

Bor du i en mindre bolig – f.eks. en studiebolig – så er der muligvis ikke plads til at fylde en hel væg med bogreoler. Men så kan du vælge en anden smart løsning – bogkasser. Bogkasser er mindre trækasser, som kan være enten firkantede eller rektangulære, og dem kan du hænge op på væggen. De fylder ikke så meget, så de kan nemt passe ind mellem dit øvrige boliginteriør. Du kan selvfølgelig ikke have lige så mange bøger i bogkasser som på en stor bogreol, men til gengæld kan du have de bøger, som betyder mest for dig stående fremme. Du kan jo også lave et rotationsprincip og udskifte dem indimellem og opbevare resten i kasser på loftet eller i kælderen. Bogkasser fås i mange størrelser og farver, så du kan helt sikkert finde modeller, som passer til din boligstil. Boligkasser kan købes i møbelhuse og andre forhandlere af boliginteriør – og du finder ofte gode tilbud, når du handler online.

shesha